header-kuva

BTS-bändit

> The Strangers
> The Scaffolds
> The Esquires
> The Roosters
> Jim & The Beatmakers
> Topmost
> The First
> Express
> The Sounds
> The Sixties Blondies
> Tinos
> Sixties Jokers
> The GoldiesThe Scaffolds

Scaffoldsin perustivat Kicke ja Harry Bergholm vuonna 1962, jolloin yhtyeessä soittivat myös komppikitaristi Ave Lönnfors ja rumpali Mårten Vikström. Syksyllä 1963 yhtyeeseen liittyivät soolokitaristi Mårten Enqvist ja rumpali Hannu Euramaa, jolloin otettiin käyttöön nimi Cay & Scaffolds. Tämä ryhmä toi Beatles-tyylin Suomeen. Kuvassa bändin nykyinen kokoonpano. Arto Vilkko, Kicke Bergholm, Kari Kuivalainen ja Harry Bergholm.

Rautalankaa ja beatia - The Scaffolds

The Scaffolds on yksi Suomen tärkeimmistä rautalankabändeistä, jonka ensimmäinen levy julkaistiin helmikuussa 1963, vain muutama viikko Emman jälkeen, kertoo Kicke Bergholm:     
"Kyllä me tiedettiin, mitä ne olivat tekemässä. Mehän oltiin oltu paljon Gumbostrandissa yhdessä. Soundsin kundit harjoittelivat meidän kesäpaikan vieressä, naapurisaaressa.”

Dark Eyes Beat  ja Tullalla twist äänitettiin Kirjan studiolla, joka oli päivisin tanssipaikkana. Suomalaisille tuttua musiikkia levytettiin Virtasen aloitteesta, sanoo Kicke Bergholm:

”Ei Emmasta ollut puhetta, mutta eihän me voitu Shadowsia levyttää. Sovitukset me tehtiin kuitenkin ihan vapaasti itse. Kirjan studio oli jotenkin aika vaatimaton eikä se äänittäjä tuntenut tätä tyyliä. Sillä oli vähän huono kuulo ja me saatiin neuvoa sille kaikki jutut.”


Sekä Dark Eyes Beat että Tullalla twist olivat sen kevään ja kesän keskeisiä rautalankahittejä. Myös Katariinan kamarissa oli suosittu. Parhaiten Scaffolds ehkä kuitenkin tunnetaan yhteistyöstään Cay Karlssonin kanssa. Girls oli yksi vuoden 1964 suurimmista hiteistä. Cayn lähdettyä armeijaan, jatkoi bändi keikkailua kvartettina vuoden 1965 loppuun asti.

Vuonna 2005 The Scaffolds aloitti toimintansa uudelleen kun Bergholmin veljekset Kicke ja Harry liittoutuivat Kari Kuivalaisen ja Arto Vilkon kanssa. Bändi soittaa omien uusien levytystensä lisäksi paljon vanhaa rautalankaa ja muuta 60-luvun melodista poppia.

Kaikki Scaffoldsin vanhat ja uudet äänitykset on julkaistu cd-kokoelmana keväällä 2013.

www.scaffolds.fi

Päivitetty 17.04.2013

[ TAKAISIN ]