header-kuva

BTS-bändit

> The Strangers
> The Scaffolds
> The Esquires
> The Roosters
> Jim & The Beatmakers
> Topmost
> The First
> Express
> The Sounds
> The Sixties Blondies
> Tinos
> Sixties Jokers
> The Goldies

 


Sounds
Sounds

The Sounds

Vuonna 1961 perustettu The Sounds on Suomen ensimmäisiä kitarayhtyeitä. Yhtye teki ensimmäiset radionauhoituksensa jo vuodenvaihteessa 1961–1962, ja joululomalla tammikuussa 1963 tehtiin ensimmäinen levy "Emma/Mandschurian Beat”.

Emmasta tuli suuri hitti Suomessa. Levy oli myyntilistojen kärjessä lähes puoli vuotta ja sitä myytiin yli 20.000 kappaletta. Levymyynti, TV-esiintymiset ja kiertueet nostivat The Sounds -yhtyeen maan suosituimmaksi kitarayhtyeeksi Iskelmä-lehden lukijaäänestyksessä vuonna 1963.
Myös yhtyeen myöhemmät levyt "Kulkuri" ja "Yksinäinen Kitara" nousivat Suomessa myyntilistoille.

Sounds;
"Mandschurian Beat" nousi Japanissa myyntilistoille ja sitä myytiin yli miljoona kappaletta. Tämä oli myös ensimmäinen suomalainen kevyen musiikin menestys ulkomailla.

Sounds

The Sounds oli myös ensimmäinen suomalainen kitarayhtye, jonka levyllä kaikki yhtyeen jäsenet lauloivat. Yhtyeen kokoonpano vaihtui muutamaan otteeseen sitä mukaa kun musiikin suuntaus maailmalla muuttui. Vuonna 1965 yhtye jäi pitkälle tauolle jäsenten keskityttyä opintoihin ja  työelämään, mutta teki comebackin 46 vuoden esiintymistauon jälkeen Nastolan Rautalankafestivaaleilla vuonna 2011

Tänä päivänä yhtye esiintyy kokoonpanossa: Peter Ekman (bassokitara), Esa Helasvuo (kosketinsoittimet), Ave Lönnfors (komppikitara ja laulu), Jomme Kettunen (rummut) ja Jan-Erik Saine (soolokitara).

Lisätietoja The Soundsin kotisivuilta www.thesounds.fi, email: info@thesounds.fi.

Kuvat:© Aki Schadewitz

Päivitetty 21.1.2022

[ TAKAISIN ]