header-kuva

BTS-bändit

> The Strangers
> The Scaffolds
> The Esquires
> The Roosters
> Jim & The Beatmakers
> Topmost
> The First
> Express
> The Sounds
> The Sixties Blondies
> Tinos
> Sixties Jokers
> The Goldies

 


Tinos

Tinos Tinos 1968 Ari Viitanen, Seppo Saul,  Markus Sere, Kari Aulo ja Robertino Casagrande

Tinos
Kari Aulo, soolokitara, Janne Viitanen, basso ja laulu, Jussi Koskinen,kitara ja laulu ja Hate Sjöblom, rummut ja laulu 

Kuvaajat: värikuvat © Aki Schadewitz,
mustavalkokuva Tinos arkisto

Rautalangasta
stemmalauluun – Tinos

Tinos perustettiin vuonna 1965 ja keikkaili pian tämän jälkeen paljon koulubileissä ja tanssipaikoilla ja nautti suurta suosiota Länsi-Uudellamaalla.  Ensimmäisinä vuosina kokoonpanoissa soittivat Ari Viitanen, Robertino "Tino" Casagrande, Kauko "Kake" Alhola ja Kari Aulo.
Musiikki valittiin ajan hengen mukaisesti, biisit olivat aikansa ykköshittejä ja esikuvina The Beatles, The Rolling Stones, Kinks, Cream, The Who ja The Shadows ym.
Tinos menestyi myös nuorisolehti Stumpin karvapää-listoilla hyvillä sijoituksilla 60-luvun lopulla. Tinos keikkaili paljon myös tuon ajan ykköspaikoissa kuten esim. Helsingin Natsalla. 
Ennen tauolle jäämistään kokoonpanossa 1969 oli mukana Kaliforniasta kotoisin oleva Jeremy Gould, kitara ja laulu, Kari, basso ja Tino, rummut. Tämä kokoonpano lopetti elokuussa 1970.  Jeremy lähti Ernos-yhtyeeseen, jonka jälkeen seurasi vuosien tauko.
Tinos palasi keikoille kesällä 1991, kun Lohjan Rantajamien perustaja Jussi Hakava tiedusteli, olisiko mahdollista saada bändiä vielä esiintymään. Sixties musiikin nostalgiabuumi nosti päätään ja siitä alkoi uusi keikkailujakso, joka jatkuu yhä edelleen.
Vähitellen kokoonpanoksi muodostui: Kari Aulo, kitara, Ari Viitanen, kitara ja laulu, Janne Viitanen, basso ja laulu, Jussi Koskinen, kitara ja laulu, sekä Hate Sjöblom, rummut ja laulu.  
Kesken levyntekoprosessin marraskuussa 2014 suru-uutinen yllätti, kun Ari Viitanen menehtyi yllättäen. Hän oli ehtinyt soittaa omat osuutensa ja laulaa yhden soolokappaleen pitkäsoitolle Sixty Beat, jonka bändi omisti Arin muistolle. Tinos päätti jatkaa nelimiehisenä.
Nykykokoonpanossa soittavat Kari Aulo, soolokitara, Jussi Koskinen, kitara ja laulu. Janne Viitanen soittaa bassoa ja laulaa. Hän on edesmenneen perustajajäsenen Ari Viitasen poika ja on bändin kuopus sekä pitää huolen siitä, ettei alkuperäinen 60-luvun soittotyyli pääse katoamaan tulevilta sukupolvilta. Janne muuten voitti Tavastialla 2009 bassonsoolonsoiton Suomen mestaruuden. Hän on myös Sibelius Akatemian kasvatteja. Hans "Hate" Sjöblom, rummut ja laulu on The Oldies ja The Ronski Gang yhtyeistä tuttu.  Hate sai lisänimen "The Beast", kun Tinos oli keikalla Liverpoolin Cavern Clubilla.
Tinos on viime vuosina keikkaillut aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla. Esiintymisiä on Suomen keikkojen lisäksi ollut mm. Englannissa, Ranskassa ja Espanjassa. Erityisesti ulkomaan keikoilla on ollut teemana The Beatles ja esiintymiset erilaisilla Beatles-festareilla.  Bändiltä on ilmestynyt kaksi pitkäsoittolevyä "Sixty Beat" 2015 ja "Dance On" 2017.
Tinos soittaa edelleen keikoilla melodista, tanssittavaa ja moniäänisesti laulettua pop-rokkia, rock`n rollia ja rautalankaa uskollisena 60-luvulle..

Päivitetty 23.8.2022

[ TAKAISIN ]