header-kuva

BTS-bändit

> The Strangers
> The Scaffolds
> The Esquires
> The Roosters
> Jim & The Beatmakers
> Topmost
> The First
> Express
> The Sounds
> The Sixties Blondies
> Tinos
> Sixties Jokers
> The Goldies


Perinnettä ja kokemusta - The Goldies

The Goldies on pitkän linjan muusikoista koostuva sixties-bändi, jonka juuret ulottuvat 2000-luvun alkupuolelle. Yhtyeen solisti ja komppikitaristi Curre Andersén aloitti soittohommat jo 1960-luvun alussa yhtyeessä The Nameless. Legendaarisessa kokoonpanossa soittivat myös Hasse Walli, Kajde Westerlund ja Lasse Kvist. Herkät balladit, country ja myös reilu rock 'n' roll-vääntö ovat Currella hyvin hallussa.

Basisti Masa Saari on soittanut vuosien varrella useassa eri kokoonpanossa. Niistä voidaan mainita Pohjois-Suomen ylpeys Battaglia, jossa Matti oli 1970-luvulla basistina. Matilta irtoaa tanakkaa bassoilua tyylilajista riippumatta.

Rumpali Hate Sjöblom on tuttu mies ainakin The Ronski Gangistä. Tämä "rumpukioskin animal" takoo kannuistaan sellaisen biitin, että sille sokkelille on hyvä rakentaa. Hate onkin yksi Suomen parhaista rock 'n' roll -rumpaleista.

Soolokitaristi Kimi Engström on soittanut uransa aikana monissa eri kokoonpanoissa mm. The Ronski Gangissa. Hyvän tyylitajun omaavana hän täyttää mainiosti soolokitaristin tontin Curren, Masan ja Haten rinnalla.

The Goldies esittää nimensä mukaisesti 1960-luvun hienoimpia laulu- ja kitarabiisejä. Kaikki bändin jäsenet laulavat Curren hoitaessa pääsolistin tehtävät. Kavereiden omat suosikit ovat kaikki legendoja, kuten The Beatles, Elvis Presley, Cliff Richard, The Shadows, Roy Orbison, Tom Jones, Jerry Lee Lewis, The Tremeloes ja Ricky Nelson. Bändi on tunnettu etenkin vauhdikkaan hyväntuulisesta esiintymisestään, jonka iloisuus tarttuu myös tanssilattialle.

The Goldies kuvia (värikuvat:© Masa von Elm)

The Goldies

Kimi Engström, Curre Andersén, Masa Saari, Hate SjöblomCurren ensimmäinen bändi, Nameless ensimmäisellä keikallaan Vuosaaressa vuonna 1963.
Vasemmalta Kajde Westerlund, Curre Andersén ja Lasse Kvist. Rummuissa oli Hasse Walli.  Päivitetty 01.02.2023

[ TAKAISIN ]