header-kuva

BTS-bändit

> The Strangers
> The Scaffolds
> The Esquires
> The Roosters
> Jim & The Beatmakers
> Topmost
> The First
> Express
> The Sounds
> The Sixties Blondies
> Tinos
> Sixties Jokers
> The Goldies

Rockia ja bluesia - The Roosters

The Roostersin tarina alkoi syksyllä 1964, kun Hasse von Hertzen tapasi Suomen entisen rock-kuninkaan Rock Jerryn Helsingin Old House Jazz-Clubilla. Rock-Jerry oli juuri päässyt armeijasta ja hän antoi ymmärtää että hän olisi halukas perustamaan bändin Hassen kanssa. Hän oli myös tavannut Harry Bergholmin armeijassa ja ehdotti, että Harry otettaisiin mukaan uuteen kokoonpanoon.

Hassekin oli ilman bändiä, koska The Savages oli lopettanut. Hassella oli kaksi kaveria - rumpali Martin Simberg ja oma veljensä basisti Lasse von Hertzen - jotka soittivat yhtyeessä The Madcaps. Ensimmäiset treenit pidettiin Jollaksessa, Hertzeneiden kesämökillä. Ja niin lokakuussa 1964 syntyi uusi kitarabändi - The Punks!

Punks tuli kuitenkin julkisuuteen nimellä The Roosters, jonka ensimmäinen keikka oli Englannin suurlähetystön joulujuhlilla joulukuussa 1964. Tammikuussa 1965 Harry Bergholm toi porukkaan uuden kaverin joka soitti urkuja. Kaverin nimi oli Ilkka Sysimetsä, hänen Bergman-urkunsa antoivat Roosterseille aivan uuden soundin.

Keikat lisääntyivät nopeasti, kun uusi ryhmä pääsi esiintymään Helsingin seudun kouluissa, Natsalla ja Liverpoolissa, mutta myös Porvoon suunnalla. Keväällä 1965 Musiikki-Fazer kiinnostui bändistä, minkä seurauksena levytettiin Dona Dona. Syksyllä1965, kun Cay Karlsson pääsi armeijasta, Harry sai houkuteltua Cayn Roostersien treeneihin. Yllättäen jo ryhmän ensimmäinen yhteinen keikka Björkhagenissa oli jymymenestys.

Cayn kanssa Roosters sai myös toisen hittinsä levyllä Bella Bella. Yhtye oli uransa huipulla vuonna 1967, kun Ruotsissa ääntetty single See See Rider /Crying in the Rain julkaistiin hyvällä menestyksellä. Roostersin historiaan mahtuu kymmenkunta eri kokoonpanoa, joten ei ollut suuri yllätys, että bändi hajosi vuonna 1968. Ensin omille teilleen Lähti Lasse von Hertzen ja hieman myöhemmin yhtyeen jätti Cay Karlsson.

The Roosters nukkui prinsessa Ruususen unta kunnes Martin, Lasse, Hasse ja Cay vuonna 1978 päättivät tavata ja soittaa silloin tällöin "vanhojen hyvien aikojen vuoksi". Joitakin keikkoja tehtiin mutta toiminta oli varsin hiljaista. Vasta Katinkullan Back to the Sixties-tapahtuma vuonna 1993 sai bändin aktivoitumaan.  Roosters on edelleen BTS:n tapahtumien vakioesiintyjä. Mukana on nykyisin myös pianisti Hillel Tokazier.

The Roosters

The Roosters 2016: Martin Simberg, Jussi Hämäläinen, Lasse von Hertzén,
Hasse von Hertzén ja Hillel Tokazier.

    Päivitetty 22.11.2016

[ TAKAISIN ]