header-kuva
 Etusivu   Bändit   Tapahtumat   Tiesitkö?   Galleria   Diggarit   Info 

BTS-bändit

> The Strangers
> The Scaffolds
> The Esquires
> The Roosters
> Jim & The Beatmakers
> Topmost
> The First
> Express
> The Sounds
> The Sixties Blondies
> Tinos
> Sixties Jokers
> The GoldiesKonkarit kehissä - The Diamonds

The Diamondsin juuret ovat 60-luvun alussa, jolloin Teuvo 'Teukka' Grönroos soitti soolokitaraa rautalankabändissä nimeltä The Steelers. Yhtye ehti myös äänittää yhden instrumentaalisinglen juuri ennen rautalankaboomin loppumista. Lokakuussa 1963 julkaistu Tuoll' on mun kultani/Valkoakaasiat, vedettiin sisään sataprosenttisena livenä, yhdellä studiomikrofonilla, muistelee Teukka Grönroos:

"Siellä ei ollut kuulokkeita tai tarkkailumonitoria, vaikka komppikitara ja basso menivät suoraan linjaan. Enhän mä tiennyt ollenkaan, mitä ne muut soittivat, mutta kahdella otolla se pantiin purkkiin. Kaiken lisäksi Remu rikkoi ensimmäisellä iskulla virvelin kalvon, joten sessio meinasi loppua siihen."

Remun lisäksi Steelersissä soittivat Sammy Babitzin ja Suntsi Järvinen, joka jatkoi yhteistyötä Teukan kanssa bändeissä Happy Go Fellows ja First. Parivaljakon tiet kohtasivat jälleen 80-luvulla, kun The Diamonds aloitti toimintansa. Kitaraa soitti aluksi Eki Sutela. The Diamonds esittää vanhaa rock'n rollia, rhythm'n bluesia, melodisia laulubiisejä ja rautalankaa. Ohjelmistossa on Cliff Richardin, The Shadowsin, Elviksen Bill Haleyn, The Beatlesin ja Ricky Nelsonin hittejä.

The Diamonds
The Diamonds 2012. Rami Kiesilä, Teukka Grönroos,
Make Lehikoinen ja Ave Lönnfors.  Päivitetty 20.04.2013

  [ TAKAISIN ]

 Etusivu   Bändit   Tapahtumat   Tiesitkö?   Galleria   Diggarit   Info